lördag 9 november 2013

Inbyggda sängbord

Vi vet att det varit lite si och så med de utlovade inläggen och att vi nu, igen, hoppar över massor av byggnadsprocessen. Men man måste ju börja någonstans, eller hur? Och varför då inte med något som faktiskt blev riktigt bra?

I båda barnrummen uppe har vi valt att snickra till sängbord infällda i takfoten, både praktiskt och utrymmessparande då rummen är rätt smala.




Nu var det ju inte helt enkelt att få till. Vår ursprungliga plan var att ha såna här hyllor längs med hela långsidan av allrummet utanför men den idén fick vi lov att lägga ner om vi inte ville vänta med inflytt till nästa sommar...

OK, så här gjorde vi:


Gipsade snedtaket under takfoten mellan två takstolsfack, ställde dit tre stödben baktill och några klackar framtill som stöd för en melaminskiva som blir bottenskivan till sängbordet. Vi tänkte att melaminet har en tålig yta som klarar av att ett vattenglas välts omkull, första tanken var att använda MDF och med lite extra ytbehandling så hade det nog fungerat alldeles utmärkt.



Vi fick såga ut ett jack i skivan för mittersta stödbenet. Den flisade sig lite men det täcktes när vi klädde in stödbenet i gips. Längst in mot väggen monterade vi en trekantlist för att underlätta vid städningen och slippa den skarpa vinkeln.


En liten bit trekantslist i "taket" på facket för att kunna montera en gipsremsa på


Inklätt och "klart", bilden är från andra barnrummet. Eftersom ventilationsröret går i takfoten på andra sidan hade vi inte möjlighet att göra det extra utrymmet som syns här till höger i bild i båda rummen.

Vi har tydligen inte varit lika flitiga med kameran som vi trodde och har dessutom mest fotat med mobilerna av någon anledning så kvalitén på bilderna är verkligen inte den bästa. Lite synd men mobilen har man ju alltid i fickan och miljön däruppe var så dammig att vi inte vågade förvara systemkameran på övervåningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar